Відпочинок в Мерибель

Франція

Показати на мапі

Туризм

Мерібель – один з найкращих гірськолижних курортів Франції, розташований в Альпах, у долині Аллю. Він знаходиться в самому центрі найбільшого у світі гірськолижного району Три Долини. Загальна довжина трас долини Мерібель – 150 км. Курорт користується великою популярністю серед європейських туристів, що обумовлено не тільки його великою зоною катання, а й привабливою архітектурою у стилі шале. На відміну від багатьох спеціально побудованих гірськолижних курортів, Мерібель зберіг свою альпійську чарівність і складається тільки з автентичних дерев'яних і кам'яних будівель.

Мерібель – курорт у французьких Альпах, департамент Савойя. Він розташований недалеко від міста Мутьє, в долині Аллю (частина гірськолижного регіону Три Долини) на висоті 1400 м. Дістатися до Мерібеля можна на автомобілі, на поїзді TGV з Парижа (станція Мутье-Сален-Брід-ле-Бен, 30 хвилин їзди від курорту) або трансфером з міжнародних аеропортів Ліона (185 км), Женеви (135 км) чи Шамбері (95 км). Курорт також має свій власний аеродром для приватних літаків і вертольотів, розташований на висоті 1717 м.

Селище Мерібель є найбільшим в долині. Тут запропонований величезний вибір апрескі-барів та ресторанів, а великий вуличний ринок, що відкриває туристам свої прилавки двічі на тиждень, надає цьому місцю ще більшого шарму і традиційності.

Готелі Мерібеля також витримані в стилі шале. Туристи можуть підібрати номер або апартаменти із власною кухнею на будь-який смак та гаманець. Багато котеджів та гостьових будинків пропонують обслуговування за принципом «все включено», що особливо зручно для сімей з дітьми.

У Мерібель дуже сучасна система підйомників: 15 гондольних і 19 відкритих. З їх допомогою можна легко дістатися до сусідніх курортів Куршевель, Ла Танья, Валь Торанс і Ле Менюїр, що робить Мерібель ідеальною відправною точкою для вивчення усіх трьох долин.

Клімат

У Мерібелі дуже щільний і стійкий сніговий покрив, що зберігається з грудня по квітень завдяки низьким температурам повітря взимку (-5--10°C). Більшість опадів випадає в лютому (сніг) і в травні-червні (мжичка та проливні дощі). Найтепліші місяці – липень та серпень. Середня температура повітря влітку – +21°C вдень і +16°C – вночі.

Відпочинок у Мерібелі

Відпочивати в Мерібелі добре і взимку, і влітку. Путівка до Мерібеля влітку (липень-серпень) подарує справжню альпійську казку. Тут можна не тільки насолоджуватися невимовною красою природи, але також цікаво і з користю проводити час: кататися на гірських велосипедах та мотоциклах, підкорювати гори по піших маршрутах, грати в гольф, займатися рафтингом, приймати сонячні ванни біля басейнів, влаштовувати пікніки і барбекю та багато іншого. Для дітей влітку працюють дитячі клуби, де хлопці й дівчата грають, займаються спортом, вивчають французьку мову та беруть участь у розважальних заходах і святах.

Дозвілля

Якщо ви хочете відпочити від лиж і урізноманітнити свій відпочинок у Мерібелі веселим заняттям, боулінг – відмінний варіант для друзів або сім'ї. Коли погода не тішить – саме час розташуватися в барі за чашкою глінтвейну або келихом пива та подивитися трансляції спортивних подій на великих екранах, пограти на аркадних автоматах або в більярд. У місцевих кінотеатрах можна подивитися останні релізи фільмів, які доступні у вечірній час, а за негоди – цілий день. Завзяті спортсмени люблять плавати у місцевих критих басейнах або займатися скелелазінням по штучних скелях, а любителі спокійного відпочинку – релаксувати в розкішних спа-салонах, джакузі та саунах.

Більшість ресторанів Мерібеля пропонують спробувати найвідомішу альпійську страву – фондю. Коли занурюєш шматочки ароматного хлібу у мікс розплавлених місцевих сирів, забуваєш про всі проблеми. Тут Ви знайдете десятки варіантів фондю: приправлений спеціями, часником, свіжою зеленню, із додаванням вина або лікеру, грибів, горіхів і т.д., або десертний фондю, приготований з шоколаду в різних варіаціях. Ще один хіт місцевих ресторанів, який обов'язково треба спробувати – тартіфлетт. Це ситна страва з картоплі, приготованої у вершках, яку подають із сиром, беконом та зеленню у глиняному посуді або на сковороді для компанії.